x تبلیغات
مطالب روز

آشنایی با نام اجزای ارتودنسی

 

بریس ارتودنسی:

هر ابزاری که به منظور تنظیم موقعیت فک، حرکت دادن و ثابت نگه داشتن دندان ها طراحی شده باشد را بریس ارتودنسی می گویند. این ابزار ها می توانند متحرک باشند یا به صورت دائمی یا نیمه دائمی روی دندان ها قرار بگیرند.

بند:

بند ها حلقه هایی فلزی هستند که اغلب به رنگ دندان های آسیاب (کوچک و بزرگ) که قرار است به آن متصل شوند، در می آیند. بند ها در اندازه های متفاوتی موجود هستند که متخصص ارتودنسی در کرج و تهران با توجه به اندازه دندان بیمار، بند مناسب را انتخاب و دور دندان قرار می دهد. سپس آن را تنگ تر می کند. برای نگه داشتن بند ها سر جای خود، از نوعی چسب دندان استفاده می شود. این چسب به هیچ عنوان مضر نبوده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. پس از قرار دادن بند، ارتودنتیست تکیه گاه یا لنگر ارتودنسی دندان را در مقابل بریس نصب می کند تا به سایر دندان ها نیز فشار وارد شود.

سیم ارتودنسی

سیم اصلی ارتودنسی که با نام آرچ وایر نیز شناخته می شود، به شکل انحنای خاص دهان ساخته شده و به براکت های هر دندان متصل می شود. سیم ارتودنسی فشار مداومی را به براکت ها و دندان ها وارد می کند که به مرور زمان آنها را به موقعیت اصلی شان باز می گرداند. معمولا بیمار طی دوره درمان خود نیاز به تعویض چند آرچ وایر خواهد داشت که هر کدام دندان ها را به سمت موقعیت نهایی شان نزدیک تر می کنند.

براکت

در واقع براکت ها کار اصلی کشیدن یا هل دادن دندان ها را انجام می دهند. آنها به طور مستقیم روی دندان ها سوار می شوند و سوراخ کوچکی برای رد شدن آرچ وایر ها دارند. براکت ها انواع مختلفی دارند و می توانند از نوع فلزی یا سرامیکی شفاف باشند.

فنر مارپیچ

فنر مارپیچ روی سیم ارتودنسی و مابین براکت ها قرار می گیرد. فنر ارتودنسی بین دو براکت فاصله ایجاد کرده و دو دندان کنار هم را در یک فک جدا می کند.

قلاب (هوک)

هوک ارتودنسی، قلابی فلزی بوده که از گوشه براکت بیرون زده است. برخی از قلاب ها متحرک هستند ولی اکثر قلاب ها جزئی از بدنه براکت ها می باشند. فنر های مارپیچ یا الاستیک (رابر بند) به این قلاب ها متصل می شوند و امکان تنظیم فاصله یا تغییر همترازی استخوان های فک را فراهم می کنند.

بیشتربخوانید... هزینه ارتودنسی

نگه دارنده (ریتینر)

پس از اتمام هر یک از انواع ارتودنسی ( ارتودنسی ثابت یا متحرک) از ریتینر برای ثابت نگه داشتن نتایج ارتودنسی استفاده می شود.

وکس:

بیماران می توانند برای جلوگیری از خراشیده شدن لب ها یا بافت های نرم دهان، روی براکت ها یا هر یک از قسمت های آزاردهنده ی بریس، نوعی وکس مخصوص قرار دهند.

منبع: متخصص ارتودنسی در سعادت آباد

درمان خانگی دندان درد – درمان پزشکی دندان درد

دندان درد یکی از آزاردهنده ترین دردهاست. برای درمان دندان درد باید ابتدا ریشه ی درد را بیابید و سپس بهترین درمان را برای درد، ورم و یا دیگر مشکلات دندان مشخص کنید. برای درمان خانگی دندان درد گزینه های متعددی وجود دارد که می تواند درد دندان را برای مدتی تسکین بخشد. اما اگر این درد بیشتر از یک یا دو روز ادامه داشته باشد، باید به یک دندانپزشک یا متخصص ترمیم و زیبایی دندان مراجعه کنید. دندانپزشک علت دندان دردتان را تشخیص می دهد و آن را درمان می کند. در ادامه با مجله دندانپزشکی ارتوبلاگ همراه باشید.

درمان خانگی دندان درد

در صورتی که امکان مراجعه به دندانپزشک را ندارید، می توانید از درمان خانگی دندان درد استفاده کنید. خوشبختانه این مواد به راحتی در خانه هر شخصی پیدا می شود.

۱) میخک ۲)  آب گرم و نمک ۳) یخ یا کمپرس آب سرد ۴) هیدروژن پراکسید ۵)  روغن نعناء

درمان های پزشکی دندان درد

مراجعه به موقع به دندانپزشک

در صورتی که علت دندان درد پوسیدگی دندان یا عفونت دندان باشد، خود به خود از بین نخواهد رفت به همین دلیل در صورتی که همراه با دندان درد، علائم زیر را مشاهده کردید، درمان خانگی دندان درد را رها کرده و حتما به دندانپزشک مراجعه کنید

تب و لرز: این می تواند نشان دهنده ی یک عفونت جدی باشد که در این صورت علائم تشدید خواهند شد.

ترشح: در صورت مشاهده ی ترشح یا چرک، سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.

درد مداوم که تشدید می شود و با خوردن دارو نیز تسکین نمی یابد. این نشانه ی پوسیدگی دندان است که پس از خوردن هر وعده ی غذایی درناک تر می شود.

درد دندان عقل: بسیاری از افراد مجبورند برای جلوگیری از شلوغی دندان هایشان و عدم وجود فضای کافی در فک، دندان های عقل را بکشند.

پرکردگی دندان

اگر پوسیدگی یا کرم خوردگی در یکی از دندان هایتان وجود دارد که به عصب رسیده و دردناک است، ممکن است برای حفاظت از عصب های پالپ نیاز به پرکردگی دندان داشته باشید.

سایر مقالات: ارتودنسی متحرک قیمت

عصب کشی(روت کانال)

اگر پالپ دندان عفونی شود، بیمار دچار آبسه دندان شده و نیاز به عصب کشی دارد. برای عصب کشی، دندانپزشک درون دندان را خالی می کند تا عفونت را تخلیه کند. از آنجایی که این فرآیند می تواند دردناک باشد، دندان بی حس می شود. خصوصا اگر دندانپزشک بخواهد آبسه دندان را از طریق لثه تخلیه کند، بیمار مجبور است درد بسیاری را تحمل کند. به همین دلیل بی حس کردن دندان ضروری است. گوتا پرکا ماده ای است که برای پر کردن کانال ریشه ی تخلیه شده دندان در علم دندانپزشکی استفاده می شود. گوتا پرکا کاملا بی اثر است و بدن به آن واکنش نشان نمی دهد. 

کشیدن دندان

در برخی موارد، دندان اصلاح شدنی نیست و بهترین راه حل کشیدن آن است. اگر دندان شیری چنین مشکلاتی داشته باشد، تقریبا در تمامی موارد آن را می کشند زیرا در هر صورت دندان اصلی جای آن را خواهد گرفت.

بزرگسالانی که مجبور به کشیدن دندان می شوند، اغلب به وسیله ی بریج دندان ، روکش کامپوزیت دندان یا ایمپلنت، آن را جایگزین می کنند.

آشنایی کامل با ارتودنسی دندان پیش

 

ارتودنسی دندان پیش زمانی استفاده می شود که همه دندان ها مرتب بوده و تنها دندان پیش مشکل دارد. در صورت وجود مشکل و ناهنجاری در برخی از دندان ها، متخصص ارتودنسی در کرج خوب تنها اقدام به اصلاح همان بخش می کند بدون اینکه نیازی به جابجایی بقیه دندان ها باشد. ارتودنسی دندان پیش برای رفع مشکل اورجت یا پیشروی دندان پیشِ فک بالا انجام می شود.

عوامل موثر بر مشکلات و ناهنجاری های دندان پیش

·         ژنتیک و وراثت

·         عوامل محیطی

·         رشد ناکافی فک پایین نسبت به فک بالا.

·         عدم تناسب اندازه فک و دندان دندان

·         قروچه و ساییدگی دندان ها

درمان دندان پیش

در حال حاضر روش های زیادی برای درمان دندان پیش وجود دارد. توصیه بر اینست در سنین پایین برای رفع ناهنجاری به متخصص ارتودنسی مراجعه شود. هر چه درمان با تأخیر انجام شود، مدت زمان درمان نیز طولانی تر شده و هزینه نیز افزایش می یابد. با افزایش سن، لثه ها سفت و محکم شده و دندان های دائمی هستند. با این که ناهنجاری در دندان پیش عارضه حادی نیست اما بهتر است هر چه زودتر برای رفع آن اقدام کرد و راه حل مناسبی پیدا نمود. در اغلب موارد، با استفاده از ارتودنسی می توان دندان ها را به تدریج و به آرامی به سمت محل مناسب سوق داد. بریس های معمولی، سنتی، سرامیکی از متداول ترین روش های رایج و مرسوم برای درمان ناهنجاری دندان پیش به شمار می آید.

بیشتربخوانید.... هزینه‌ ارتودنسی

عوامل موثر بر ارتودنسی دندان پیش

·         شدت ناهنجاری

·         میزان انحراف دندان

·         سن بیمار

·         وضعیت سلامت فک و دندان

ارتودنسی دندان پیش

با ارتودنسی ثابت دندان نمی توان اقدام به درمان دندان پیش کرد و مشکل را رفع نمود. دو دندان جلو با سیم کوتاه بین آن ها قادر به مرتب کردن دندان ها نخواهد بود. برای برطرف کردن ناهنجاری دندان های جلو لازم است از بقیه دندان ها برای مرتب کردن آن ها استفاده کرد. در غیر اینصورت درمان به سادگی قابل انجام نیست. اکثر بیماران مایلند دستگاه ارتودنسی روی دندان های جلو نصب نشود. اما با قرارگیری وسایل ارتودنسی روی دندان های عقب مشکلی ندارند. چون با این کار دستگاه در معرض دید افراد قرار نگرفته و کسی متوجه حضور آن در دهان بیمار نمی شود. ارتودنسی دندان پیش سبب آزاد شدن دندان های عقب شده و فرد می تواند راحت تر مواد غذایی خود را انتخاب کند. چون در اینصورت فرد نگران جدا شدن براکت ها از روی دندان های پشتی نخواهد بود.

بیشتربخوانید.... ارتودنسی متحرک

رژیم غذایی بای پس معده : بعد از عمل چه بخوریم و چه نخوریم؟

 

به تازگی عمل بای پس معده )به روش لاپاراسکوپی )انجام داده اید و می‌خواهید بدانید که باید چه رژیم غذایی داشته باشید؟ می‌خواهید زیر تیغ جراحی بای پس معده بروید و دوست دارید بدانید برنامه غذایی بعد از  این عمل چگونه است؟ مروری بر تغذیه بعد از عمل بای پس معده رژیم غذایی که متخصصان تغذیه و جراح لاغری برای بیمارانی که زیر تیغ جراحی اعمالی مثل بای پس معده یا حتی عمل اسلیو معده در نظر میگیرند به التیام برش ها و زخم ها و همچنین تغییر عادات غذایی شخص کمک بسیار زیادی میکند. 

هدف از تجویز رژیم غذایی بای پس معده

این برنامه غذایی برای اهداف زیر در نظر گرفته شده است:

·         جلوگیری از وارد شدن آسیب به معده توسط مواد غذایی

·         خوردن مقادیر کم و لقمه های کوچک دقیقا متناسب با معده شما که کوچکتر شده است

·         کمک به کاهش وزن بهتر و جلوگیری از وزن گیری مجدد

·         کاهش و جلوگیری از بروز عوارض ناشی از عمل جراحی لاغری

 ۴ مرحله تغذیه در بای پس معده

مرحله اول تغذیه: مایعات و غذاهای آبکی

تا یک روز بعد از عمل لاغری بای پس معده باید تنها آب و مایعات شفاف میل کنید. بعد از یک روز شما میتوانید سایر مایعات دیگر را نیز بخورید. برای مثال طی ۱ هفته اول میتوانید موارد زیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

·         سوپ آبکی

·         آب میوه های طبیعی بدون شکر

·         چای و قهوه بدون کافئین

·         شیر کم چرب

·         ژله بدون شکر

مرحله دوم تغذیه بای پس معده : غذاهای پوره ای

پس از گذشت حدود ۱ هفته از عمل و بعد از آنکه سیستم گوارش خود را به مصرف مایعات عادت دادید، اکنون باید شروع به خوردن عذاهای پوره ای کنید. حتما میدانید که غذاهای پوره ای در واقع میکس چند ماده غذایی است که به صورت فشرده و له شده تهیه میشوند. حتی میتوانید همچنان غذاهایی بخورید که آب غلیظ و مقوی دارند. اما دقت کنید که هنوز نمیتوانید تکه های جامد غذایی را در این مرحله بخورید.

مرحله سوم تغذیه بای پس معده : غذاهای نرم

بعد از چند هفته مصرف مواد غذایی پوره ای، همزمان با پیشرفت  در روند بهبودی و نظر جراح لاغری خود میتوانید مصرف مواد غذایی نرم را شروع کنید. این غذاهی نرم باید دارای ویژگی های زیر باشند:

·         به راحتی بریده یا قطعه قطعه شوند

·         کوچک باشند

·         و به راحتی قابل جویدن باشند.

مرحله چهارم تغذیه بای پس معده : بلاخره غذاهای جامد!  

بعد از حدود ۸ هفته از شروع رژیم غذایی بای پس معده اکنون میتوانید مصرف عذاهای جامد را از سر بگیرید. در روز ۳ وعده غذا بخورید. و هر بار ۱ بشقاب یا نصف بشقاب غذا میل کنید. فقط حتما پیش از اینکه سیر شوید یا احساس سیری کنید دست از خودرن غذا بکشید.

لیپوساکشن یا جراحی لاغری؟

 

ممکن است تاکنون نام لیپوساکشن را به وفور شنیده باشید یا حتی یکی از نزدیکانتان آن را انجام داده باشد. اما تا چه حد با روند این جراحی آشنا هستید؟ آیا تا به حال به انجام آن فکر کرده اید؟ و یا چه تفاوت هایی با جراحی لاغری دارد؟

لیپوساکشن چیست؟

 لیپوساکشن روش برداشتن چربی های اضافی بدن است که برای اولین بار در دهه ۸۰ میلادی انجام شد و به شهرت رسید. طی این روش، متخصص زیبایی با دقت و احتیاط چربی های اضافی را از طریق لوله ی تو خالی و کوچکی به نام کانولا از بدن خارج می کند. با حرکت دادن لوله کانولا درون توده چربی، سلول های چربی ساکشن می شوند و بدن خوش فرم تر به نظر می رسد.

قسمت هایی از بدن که می توان لیپوساکشن را برای آنها انجام داد شامل:

·         غبغب

·         گردن

·         شکم

·         پهلو ها

·         ران ها

·         صورت

سینه می شود. هدف جراحی لاغری چیست؟

هدف جراحی های لاغری مانند جراحی اسلیو معده ایجاد تغییرات موقت در ظاهر فرد نیست بلکه هدف آن تغییر در روش پاسخگویی بدن به عوامل خاصی که باعث افزایش وزن می شوند، می باشد. جراحی لاغری باید مکمل تغییر در رویه زندگی باشد، تا افراد با اضافه وزن بالا بتوانند به وزنی ایده آل برسند و آن را حفظ کنند.

تفاوت و تشابه لیپوساکشن و جراحی لاغری

جراحی لاغری بر خلاف لیپوساکشن خاصیت درمانی داشته و بر وزن بدن تاثیر می گذارد و فرم یا شکل بدن را تغییر نمی دهد. از طرف دیگر لیپوساکشن نوعی جراحی زیبایی بوده و جنبه درمانی ندارد. مهمترین مزیت لیپوساکشن این است که می تواند بدون تاثیرگذاری بر دیگر نقاط بدن، روی قسمت هایی که چربی بیشتری دارند کار کند.

چرا بهتر است پس از جراحی لاغری از لیپوساکشن استفاده کرد؟

با وجود کاهش وزنی که پس از جراحی لاغری حاصل می شود، برخی از بیماران هنوز هم از ظاهر خود به علت چربی های ذخیره شده در برخی قسمت های بدن ناراضی هستند. متاسفانه چربی های شکم، ران و باسن در اغلب موارد باقی می مانند و انتخاب لباس را برای بیمار دشوار می کنند. انجام لیپوساکشن پس از جراحی لاغری روشی عالی برای خلاصی از چربی های شکم و پهلو و سایر نقاطی است که ورزش اثر چندانی بر آنها ندارد. انجام  جراحی لاغری توسط متخصص جراحی لاغری می تواند فواید بسیار زیادی داشته باشد.

فواید لیپوساکشن پس از جراحی لاغری

·         برش ها کوچک بوده و به راحتی می توان چربی ها را بیرون کشید.

·         برش ها حتی بدون بخیه به سرعت بهبود پیدا می کنند.

·         عوارض لیپوساکشن به ندرت رخ می دهد.

·         زخم ها کوچک بوده و به سرعت محو می شوند.

·         برای کاهش درد، بیحسی موضعی انجام می گیرد.

·         تورم یا بیحسی از چند روز تا دو هفته ممکن است باقی بماند.

·         بیماران می توانند انتخاب کنند که کدام بخش از بدن لیپوساکشن شود.

بیماری واریکوسل چیست؟

 

زمانی که  شبکه وریدی پامپینی فرم در کیسه بیضه بزرگ شود، واریکوسل رخ می‌دهد. این وریدها بسیار به وریدهای واریکوس (وریدهای پیچ خورده و متورم درون پاها) شباهت دارند. واریکوسل‌ها می‌تواند در طول دوران بلوغ ایجاد شود و با گذشت زمان بزرگ‌تر شده و قابل تشخیص خواهند بود. بیشتر در سمت چپ کیسه بیضه دیده می‌شوند، چرا که آناتومی بدن مردان در هر دو طرف یکسان نیست. گاهی واریکوسل‌ها در دو طرف و در یک زمان ایجاد می‌شوند، ولی این واقعه در موارد نادر رخ می‌دهد. از هر 100 پسر 10 تا 15 نفر به واریکوسل مبتلا هستند.

بیشتر مواقع واریکوسل‌ها بی خطر هستند، اما موارد کمی از آن‌ها باعث درد و مشکلات باروری می‌شوند. همچنین گاهی یکی از بیضه‌ها بر اثر واریکوسل کوچک‌تر از حالت طبیعی خود خواهد شد.

آیا بیماری واریکوسل به صورت طبیعی رخ می‌دهد؟

سیستم تولید مثلی مردان وظیفه تولید، ذخیره و انتقال اسپرم‌ها را بر عهده دارد. کیسه بیضه کیسه‌ای پوستی است که بیضه‌ها را خارج ار بدن نگه می‌دارد. هورمون جنسی مردانه یعنی تستوسترون و اسپرم در بیضه‌ها ساخته می‌شود. اسپرم در حین حرکت در مجرایی به نام اپیدیدیم که پشت هر بیضه قرار دارد، بالغ می‌شود.

اسپرم سپس از مجرای اپیدیدیم توسط مجرای دیگری به نام مجرای وابران به سمت پروستات حرکت می‌کند. در زمان انزال مایع منی با مخلوطی که پروستات آن را ساخته مخلوط می‌شود. مایع منی از طریق مجرای ادراری از آلت تناسلی مردانه خارج می‌شود.

بیضه‌ها برای تولید اسپرم‌هایی بالغ و دارای عملکرد به درجه حرارتی پایین‌تر از دمای داخلی بدن نیاز دارند. بنابراین بیضه‌ها درون کیسه بیضه خارج از بدن قرار دارند که دمای درون آن 5 درجه از دمای لگن و شکم کم‌تر است.

شبکه وریدی پامپینی فرم  به عنوان ضد انتقال گرما عمل می‌کند و خون موجود در سرخرگ‌های بیضه را پیش از ورود به آن خنک‌تر می‌کند. زمانی که این وریدها به علت واریکوسل بزرگ‌تر می‌شوند، بالارفتن دمای بیضه ها تولید اسپرم را کاهش داده و همین امر منجر به کم شدن توان باروری فرد می‌شود.

علت بیماری واریکوسل

گاهی دریچه‌های موجود در وریدها از بین می‌روند و یا به درستی کار نمی‌کنند‌، در این صورت حجم زیادی از خون وارد رگ‌ها می‌شود‌.

از طرفی دیگر وریدهای بزرگی که از بیضه به سمت قلب می‌روند در سمت راست و چپ به شیوه‌ی متفاوتی متصل می‌شوند. در سمت چپ فشار زیادتری در رگ‌ها وجود دارد. اگر جریان خون به سمت عقب حرکت کند و یا اینکه در رگ‌های خونی جمع شود، باعث ایجاد تورم در رگ‌ها می‌شود.

در موارد نادر، گره‌های لنفی متورم یا دیگر توده‌های موجود در پشت شکم، باعث توقف جریان خون خواهند شد و همین مسئله در نهایت منجر به تورم رگ‌های خونی ناحیه‌ی کیسه بیضه شده و درد زیادی را ایجاد می‌کند.

منبع: https://www.drsadeghzade.com/

آیا درمان‌های دندانپزشکی در دوران بارداری ایمن است؟

 

بسیاری از مادران سوالاتی درباره اقدامات دندانپزشکی بارداری دارند. اینکه آیا انجام این درمان‌ها می‌تواند خطری برای کودک یا مادر داشته باشد؟ در پاسخ به این نگرانی‌ها باید گفت مراجعه سالانه به دندانپزشک و انجام اقدامات پیشگیرانه در دوران بارداری نه تنها ایمن است، بلکه توصیه هم می‌شود.

بیشتربخوانید.... بهترین متخصص ارتودنسی

سایت انجمن بارداری امریکا (American Pregnancy Association) در مطلبی به مهم‌ترین نگرانی‌ها و رایج‌ترین پرسش‌های مادران باردار درباره انجام درمان‌های دندانپزشکی پاسخ داده است که آنها را در ادامه می‌خوانید:

- اقدامات پیشگیرانه و جرم‌گیری

افزایش سطح برخی هورمون‌ها در دوران بارداری سبب خونریزی لثه و تورم آن می‌شود. گیر کردن مواد غذایی بین دندان‌ها، این التهاب را وخیمتر خواهد کرد. بنابراین انجام اقدامات دندانپزشکی در دوران بارداری برای جلوگیری از عفونت‌های دهان مانند بیماری‌های لثه ضروری است. چون عفونت‌های دهانی باعث زایمان زودرس می‌شوند.

بیشتربخوانید... ارتودنسی نامرئی

- کدام درمان‌های دندانپزشکی

انجام درمان‌های دندانپزشکی مانند ترمیم دندان‌های پوسیده در دوران بارداری الزامی است. درمان‌های دندانپزشکی بهتر است در سه ماهه دوم بارداری انجام شود. در سه ماهه سوم به دلیل سنگین بودن مادر، نشستن طولانی مدت دشوار خواهد بود. ایمن‌ترین اقدام این است که تمام کارهای غیر ضروری دندانپزشکی پس از تولد نوزاد انجام شود. با این حال گاهی اوقات دندانپزشک ناچار به انجام اقدامات اورژانس مانند درمان ریشه (عصب کشی) یا کشیدن دندان در این دوران خواهد بود. اقدامات زیبایی مانند سفید کردن دندان‌ها باید تا بعد از تولد نوزاد به تعویق بیفتد. بهتر است اگر درمان مشکل دندانتان ضروری نیست، بعد از اتمام بارداری و تولد نوزاد آن را انجام دهید تا جنین در معرض خطر و آسیبی قرار نگیرد، حتی اگر آن خطر کوچک باشد.

- تزریق داروهای بی‌حسی

در حال حاضر مطالعات متناقضی در مورد اثرات نامطلوب احتمالی داروهای بی‌حسی روی جنین وجود دارد. لیدوکائین یکی از داروهای مورد استفاده در دندانپزشکی است. این دارو بعد از تماس با دندان مادر باردار از جفت عبور می‌کند. در صورت نیاز به درمان دندانپزشکی، مقادیر داروهای بی حسی باید حداقل باشد، اما اگر مادر درد زیادی حس کرد، باید مقدار بیشتری دارو استفاده شود.

- مصرف آنتی‌بیوتیک به دلیل مشکلات دهان و دندان

اقدامات دندانپزشکی برای جلوگیری از ابتلا به عفونت، اغلب نیازمند تجویز آنتی‌بیوتیک است. آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند پنی‌سیلین، آموکسی‌سیلین و کلیندامایسین در دوران بارداری بی‌خطر یا کم خطر هستند و پس از مشورت با پزشک زنان، می‌توانند قبل و بعد از درمان‌های دندانپزشکی تجویز شوند.

- اشعه ایکس و رادیوگرافی

معمولا توصیه می‌شود انجام رادیوگرافی‌های تشخیصی تا بعد از تولد نوزاد به تعویق بیافتد. با این حال تهیه رادیوگرافی برای انجام بسیاری از درمان‌های دندانپزشکی ضروری است. انجمن رادیولوژی آمریکا می گوید از آنجا که طی سه ماهه اول بارداری، اندام‌های جنین تشکیل می‌شوند، تا حد امکان باید جنین را طی این مدت از هر خطری دور نگه داشت. اگر در سه ماهه سوم باردای هم کار دندانپزشکی ضروری ندارید، آن را بعد از زایمان انجام دهید.

منبع: بهترین دکتر ارتودنسی

آیا عصب کشی دندان قبل، حین و بعد از ارتودنسی امکانپذیر است؟

 

عصب کشی دندان یکی از رایجترین درمان های دندانپزشکی است که می تواند دندان ها را از عفونت و مرگ نجات دهد. این پروسه در برخی مواقع حتما باید انجام داده شود و نباید به تاخیر بی افتد.

عصب کشی دندان چیست؟

این درمان که با نام روت کانال تراپی، درمان ریشه دندان یا درمان اندو شناخته می شود از اصلی ترین خدمات دندانپزشکی است. و زمانی انجام داده می شود که دندان دچار آسیب عمقی شده باشد. زمانی که پالپ دندان یا مغز دندان دچار عفونت شده باشد، با انجام این پروسه مانع از مرگ دندان می شوند. عصب کشی دندان عبارت است از پیدا کردن بافت آلوده داخل دندان و از بین بردن آن بافت. در واقع طی این پروسه تمام بخش های آلوده داخل دندان برداشته می شود و سپس برای استحکام دندان عصب کشی شده، از مواد پر کننده، بلیداپ یا روکش دندان استفاده می شود.

آیا ارتودنسی تاثیری بر دندان عصب کشی شده دارد؟

بله امکان ارتودنسی دندان عصب کشی شده وجود دارد. چه آن دندان بعد از عصب کشی پرشده باشد و چه با بلیداپ باز سازی شده باشد یا روکش شده باشد در هر صورت می توان آن را ارتودنسی کرد.

در برخی موارد انجام عصب کشی قبل از ارتودنسی لازم و ضروری است

در نظر داشته باشید که یک متخصص ارتودنسی زمانی درمان را شروع می کند که هیچ مشکلی در خصوص دهان و دندان شما وجود نداشته باشد. چنانچه مسائلی مانند التهاب و عفونت لثه، شکستگی دندانی، حساسیت دندان، پوسیدگی شدید و یا آسیب به پالپ دندان داشته باشید تا قبل از برطرف کردن کامل آن ها شما نمی توانید و نباید درمان ارتودنسی را شروع کنید.

آیا همزمان با ارتودنسی می توان عصب کشی دندان انجام داد؟

گاهی اوقات دندان سالم است و در وضعیتی کاملا سالم وارد دوره درمان ارتودنسی می شود اما ممکن است دندان بر اثر تروما، آسیب دیدگی و یا پوسیدگی دچار عفونت شود. در چنین مواردی که دستگاه های ارتودنسی به دندان ها متصل است آیا می توان عصب کشی دندان انجام داد؟ آیا چنین چیزی امکانپذیر است؟ عفونت دندان یکی از اورژانس های دندانپزشکی است و در هر زمانی باید در اولین فرصت ممکن به آن رسیدگی شود. چنانچه در طول درمان ارتودنسی نیاز به درمان ریشه دندان یا همان عصب کشی دندان داشته باشید باید حتما اینکار را انجام دهید.

بیشتربخوانید... هزینه ارتودنسی

علت واریکوسل

 

بیضه ها در درون کیسه بیضه قرار گرفته اند و سطح آن ها توسط پوست پوشانده شده است. همچنین کیسه بیضه حاوی سرخرگ و سیاهرگ می باشد که وظیفه خون رسانی به غدد تناسلی را بر عهده دارند اختلال در ساختار و عملکرد سیاهرگ کیسه بیضه، منجر به ایجاد واریس در بیضه ها می گردد که به آن واریکوسل (واریس بیضه) می گویند.

واریکوسل در واقع همان واریس کیسه بیضه می باشد و همانند واریس در پاها و همان بزرگ شدن عروق بیضه است. واریکوسل مهم ترین عامل کاهش کیفیت اسپرم و تعداد اسپرم است و می تواند یکی از علل ناباروری مردان باشد، اگرچه این بدان معنی نیست که همیشه واریکوسل می تواند بر روی تولید اسپرم تاثیر داشته باشد. خوشبختانه واریکوسل قابل تشخیص است و در مواقع بسیاری به درمان نیازی ندارد اما چنانچه علائم واریکوسل در بیضه ها دیده شود درمان آن شامل عمل جراحی می باشد.

علائم واریکوسل چیست؟

واریکوسل معمولا علائمی ندارد و درد به ندرت یکی از علائم واریکوسل می باشد. با این حال شایع ترین علائم واریکوسل عبارتند از:

    دردی که با ایستادن طولانی مدت تشدید یافته و با دراز کشیدن بهتر می شود؛

    دردی که پس از فعالیت های سنگین افزایش می یابد؛

    اختلال در باروری؛

    بزرگی و برآمدگی سیاهرگ ها بر روی کیسه بیضه؛

    لمس توده در کیسه بیضه (گرچه بیماری های دیگری نیز باعث ایجاد توده در بیضه ها می شوند)؛

    تغییر در اندازه بیضه؛

    احساس درد و ناراحتی در کیسه بیضه.

با گذر زمان واریکوسل می تواند بزرگ و محسوس شود. از آنجایی که در اکثر مواقع علائمی برای واریکوسل وجود ندارد، بنابراین درمان هم صورت نمی گیرد. تشخیص و درمان واریکوسل معمولا در هنگام ارزیابی وجود مشکل ناباروری و یا انجام معاینه روتین انجام می گیرد اما به هر حال در صورت وجود هر یک از علائم واریکوسل فرد باید به پزشک مراجعه نماید.

 

علت واریکوسل چیست؟

با اینکه علت اصلی واریکوسل نامشخص است، بسیاری از دانشمندان معتقدند که علت واریکوسل اختلال در دریچه های اسپرماتیک است که مانع از عبور صحیح جریان خون می شوند. در نتیجه عروق برای جبران جریان خون متسع می شوند، به بیضه ها آسیب وارد می نمایند و این فرآیند می تواند علت واریکوسل باشد. واریکوسل اصولا در دوران بلوغ ایجاد می شود و تقریبا همیشه در کیسه بیضه سمت چپ شکل می گیرد.

مراقبت های بعد از فیلر بینی

 

اگر جزء آن دسته افرادی هستید که به تازگی از روش تزریق فیلر بینی استفاده کرده اید باید بدانید که مراقبت های بعد از فیلر بینی از اهمیت بالایی برخوردار است و تاثیر بسیاری بر روی نتیجه حاصل از آن و ماندگاری فیلر دارد. اگر می خواهید با مراقبت های لازم و نکات مهم در رابطه با فیلر بینی آشنا شوید خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم.

تزریق فیلر به بینی چیست؟

ابتدا بهتر است در رابطه با فیلر بینی صحبت کنیم. تزریق فیلر به بینی یک روش زیبایی و فرم دهی به بینی است که به دلیل بی خطر بودن و سرپایی انجام شدن آن طرفداران بسیاری دارد. در این روش پزشک با تزریق یک مایع پرکننده (ژل یا همان فیلر) به زیر پوست بینی باعث تغییر شکل و زیباسازی آن می شود.

ماندگاری فیلر بینی

این روش زیبایی اثری موقت دارد و نتایج حاصل از آن همیشگی نمی باشد. در حالت کلی ماندگاری فیلر بینی با توجه به کیفیت ژل انتخابی و واکنش بدن فرد نسبت به جذب بین 12 الی 18 ماه می باشد. بعد از آن فیلر جذب بدن شده و اثر آن به کلی از بین می رود.

دلیل اهمیت رعایت مراقبت های بعد از فیلر بینی

مراقبت های بعد از فیلر بینی به این دلیل اهمیت دارند که با رعایت آن ها می توان ماندگاری نتیجه حاصل از تزریق فیلر را افزایش داد و از بروز عوارض ناشی از تزریق جلوگیری کرد. برخی از مهم ترین مراقبت های بعد از فیلر بینی به شرح زیر می باشند:

استفاده از کمپرس یخ

از بهترین مراقبت های بعد از فیلر بینی می توان استفاده از کمپرس یخ را نام برد. سعی کنید در سه روز اول کمپرس یخ را بر روی ناحیه تزریق قرار دهید. این کار باعث می شود تا از بروز خونریزی، تورم و جا به جایی ژل جلوگیری شود. هم چنین کبودی ناشی از تزریق را کاهش می دهد.

عدم ماساژ دادن و دست زدن به بینی

فراموش نکنید که در روزهای اول دست زدن به بینی و ماساژ دادن آن ممنوع است چرا که ممکن است فیلر تزریقی جا به جا شود و فرم ایجاد شده از بین برود.

ممنوعیت استفاده از لوازم آرایشی

از دیگر مراقبت های بعد از فیلر بینی عدم استفاده از لوازم آرایشی در روز اول تزریق است زیرا جای سوزن در صورت شما همچنان باز است و امکان ورود مواد به زیر پوست و بروز عفونت وجود دارد.

عدم نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف دخانیات

برای جلوگیری از کبودی و تورم بیش از حد لازم است تا در هفته اول تزریق مصرف مشروبات الکلی و دخانیات را کنار بگذارید.

اجتناب از انجام فعالیت های سنگین

یکی دیگر از مراقبت های بعد از فیلر بینی این است که در روزهای اول تزریق از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید. با فعالیت های سنگین و خم کردن سر رو به پایین ممکن است فیلر جا به جا شده و در نواحی دیگر صورت پخش شود.

استحمام

استحمام کردن و شستشوی صورت اگر با آب گرم انجام شود مانعی ندارد فقط مراقب باشید که حین شستشو به بینی تان ضربه ای وارد نشود.

نکات مهم در رابطه با مراقبت های بعد از فیلر بینی

· کبودی، تورم و التهاب در ناحیه تزریق کاملاً طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

· اگر به دنبال ماندگاری بیشتر نتیجه تزریق هستید مراقبت های بعد از فیلر بینی را به درستی رعایت کنید و ترمیم آن را در زمان مشخص شده انجام دهید.

· اگر علاقه ای به ترمیم مجدد ندارید نگران نباشید چرا که فرم بینی تان تا 12 الی 18 ماه به فرم اولیه برنمی گردد.

صفحه قبل 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 صفحه بعد