به دلیل نیازهای خاص نوزادان، نونهالان و نوجوانان، هم در پزشکی و هم در دندانپزشکی رشته های تخصصی ایجاد شده تا پاسخوی نیاز آن ها باشد. در دندانپزشکی نیز رشته تخصصی دندانپزشکی کودکان داریم که به نیازهای دهان و دندان بچه ها پاسخ می دهد و یکی از اقدامات انجام شده در این رشته، شناخت و پیشگیری از بروز مشکلات رایج دهان و دندان در سنین پایین است. در این مقاله به بررسی 10 تا از رایج ترین مشکلات دندانپزشکی کودکان پرداخته ایم که خواندن آن به تمامی والدین مسئول و دلسوز توصیه می شود. با شناسایی این مشکلات و کمک گرفتن از متخصص دندانپزشکی کودکان قطعا می توانید سلامت دهان و دندان کودکان خود را تضمین کنید.

پوسیدگی دندان کودکان

اصلی ترین، شایع ترین و پر بحث ترین مشکل دندان در کودکان که نیازمند توجه فوری و پیشگیری است، پوسیدگی دندان در کودکان است. به دلایل مختلفی دندان کودکان راحت تر دچار پوسیدگی می شود و به همین علت باید در همان سنین کودکی و زمانی که اولین دندان های شیری در می آیند به منظور پیشگیری و آموزش های لازم به متخصص دندانپزشکی اطفال و کودکان مراجعه کنیم.

بوی بد دهان از مهمترین مشکلات دهان و دندان بچه ها

به بوی بد دهان هالیتوز یا هالیتوزیس هم گفته می شود و هر کسی در هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد. بوی بد دهان در کودکان می تواند به دلیل تغذیه آن ها، پوسیدگی دندان ها و یا مسائل جدی تر باشد. صرف نظر از اینکه علل اولیه بوی بد دهان چیست، بزرگترین مسبب آن باکتری های داخل دهان و گلو هستند. آن ها در داخل دهان تجمع میابند و از چیزی که در داخل دهان است تغذیه می کنند و با تولید مشتقات گوگرد و اسید به بد بو شدن دهاغن کمک می کنند. تجمع باکتریها در دهان می تواند به دلیل طیف وسیعی از مشکلات ایجاد شود. مشکلات لثه، بهداشت نامناسب دهان و خشکی دهان مهم ترین عامل مقابله با هالیتوز است. اما سایر موارد مانند سینوزیت مزمن، دیابت، پوسیدگی دندان و مشکلات گوارشی نیز می تواند منجر به بوی بد دهان شود.

بیشتربخوانید.... ارتودنسی ثابت

حساسیت دندان ها

یکی دیگر از مشکلات دندانپزشکی کودکان که نسبتاً شایع است حساسیت دندان ها است. اگر متوجه شده اید که شما با خوردن غذاها یا نوشیدنی های سرد و گرم یا تنفس در هوای سرد  و گرم مشکلاتی در دندان خود (مانند درد) تجربه می کند احتمالا دندان هایش حساس هستند. حساسیت دندان، بیشتر به دلیل نازک بودن مینای دندان در دندان های شیری و حساس بودن ذاتی آن ها است. نازک بودن مینای دندان باعث می شود که مینا به راحتی توسط پلاک و اسید ساییده می شود.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت یک امر طبیعی در کودکان کم سن و سال است. در حقیقت این کار، یک مکانیسم آرامبخش برای بچه ها است که آن ها را از استرس دور می کند. این عادت تا سن 2 یا 3 یا نهایت سالگی کم کم از بین می رود. با این حال اگر عادت مکیدن انگشت تا این سنین از بین نرفته باشد برای کودک مشکلات زیادی ایجاد می شود. میکدن انگشت باعث تغییر در ساختار فک و اختلال در رشد و در آمدن دندان ها می شود. گاهی اوقات این عادت منجر به مشکلات دندانپزشکی کودکان مانند مال اکلوژن می شود که تنها با ارتودنسی قابل درمان است. به جز این ممکن است مشکلات گفتاری برای کودک ایجاد شود. اگر بعد از 4 سالی کودک شما همچنان عادت به مکیدن انگشت (شست) حتما با یک دندانپزشک کودکان یا یک متخصص ارتودنسی دندان کودکان صحبت کنید.