طراحی موتورخانه استخر شنا
با پیشرفتهایی که در چند سال اخیر حاصل شده است، شیوه ها و مفاهیم طراحی و ساخت استخرها تغییر پیدا کرده و ویژگی های جدیدی به آنها اضافه شده است. طرح های جدید با توجه به توصیه های مشاوران استخرسازی درباره چیدمان، استقرار و شکل استخر تهیه می شوند. مهندسان تاسیسات نیز باید مطابقت داشتن کلیه تجهیزات استخر را با مقتضیات جریان و فیلتراسیون آن مورد بررسی قررار داده و تایید کنند. البته ملاحظات دیگری چون تاسیسات الکتریکی، نوع پمپ ها، نوع فیلترها و شیمی آب نیز وجود دارند. سازندگان استخرها باید بخوبی با تجهیزات مورد استفاده در استخرها، رنگها و پرداختهای سطوح، شیمی آب، پمپاژ مکانیکی،فیلتراسیون، سیستمهای گرمایش و الکتریکی آشنایی داشته باشند.
استخر شنا (موتورخانه استخر شنا)
استخر های شنا برای کاربری های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که بنا بر کاربری آن، دارای قسمتهای متفاوتی می باشند.
یک استخر عمومی، دارای بخش هایی است که در زیر به آن اشاره می کنیم:
· سالن استخر
· استخر شنا
· جکوزی
· سونا بخار
· سونا خشک
· حوضچه آب سرد
· ورودی
· رخت کن
· دوش ها
دستشویی ها برای عملکرد بهینه ی این بخش ها نیاز به یک سیستم تاسیساتی یکپارچه است تا بتواند محیطی مناسب را برای شناگران تامین کند. برای برآورد این نیاز،تاسیسات استخر یکپارچه ای را در فضایی به نام موتورخانه استخر تعبیه می کنند.
بیشتربخوانید... سرویس و نگهداری استخر
موتورخانه های معمولی استخر دارای تجهیزات زیر می باشند:
· دیگ آبگرم
· دیگ بخار
· سختی گیر
· فیلتر شنی
· مبدل حرارتی
· منبع کویل دار
· موگیر
· پمپ
شیر آلات و اتصالات طراحی موتورخانه استخر شامل ۳ بخش کلی می باشد.
· بخش اول واحد گرمایش استخر
· بخش دوم تصفیه آب
· بخش سوم پمپاژ
برای بررسی موتورخانه ی یک استخر لازم است تا تک تک واحد های استخر به صورت مجزا مورد بررسی قرار گیرند تا تمامی تجهیزات مورد نیاز برای ایجاد آسایش شناگران مشخص شود