در درمان ارتودنسی کدام دندان را می کشند؟
ارتودنتیست ابتدا به طور کامل دندان های بیمار را معاینه می کند و با استفاده از عکس های رادیولوژی ضرورت کشیدن یا نکشیدن دندان های بیمار را ارزیابی می کند؛ سپس طرح درمانی مناسب را برای بیمار انتخاب خواهد کرد. متخصص ارتودنسی تا حدی که بتواند از کشیدن دندان ها خودداری می کند؛ اما گاهی برای کاهش جلوزدگی یا شلوغی دندان ها کشیدن دندان ها لازم است که سایر دندان ها بتوانند به درستی در قوس دندانی قرار بگیرند. بعد از این مرحله ارتودنتیست با استفاده از لوازم ارتودنسی فضای دندان های کشیده شده را پر می کند.
قبل از کشیدن دندان
قبل از کشیدن دندان ها ارتودنتیست باید از کافی بودن میزان توده استخوانی اطمینان حاصل کند؛ زیرا اگر استخوان کافی وجود نداشته باشد، می تواند باعث تحلیل لثه شود. پس بعد از کشیدن دندان ها لازم است که استخوان های غلاف دندانی حفظ شوند که بتوان دندان ها را به صورت مرتب در دهان ردیف کرد.
سن کشیدن دندان در ارتودنسی
اگر ارتودنسی در سنین کودکی انجام شود ارتودنتیست می تواند با استفاده از ابزارهای گسترش دهنده کام باعث ایجاد فضای کافی بین دندان ها شود و از کشیدن دندان خودداری کند. اما اگر شدت نامرتبی دندان های کودک درجه 3 باشد یا فک پایین جلوتر از فک بالا باشد، در این صورت کشیدن دندان ها لازم است. با افزایش سن ایجاد فضا برای جای دادن دندان ها در کنار هم مشکل می شود، در نتیجه ارتودنتیست برای رسیدن به نتیجه مطلوب اقدام به کشیدن دندان ها می کند که فرآیند کشیدن دندان ها می تواند با استفاده از لیزر نیز انجام شود.
بیشتر بخوانید: هزینه ارتودنسی دو دندان جلو
کشیدن دندان برای چه مواردی به کار می رود؟
اگر فضای کافی برای قوس دندانی وجود نداشته باشد، در این صورت نگه داشتن دندان ها می تواند به بافت لثه و زیبایی دندان ها آسیب وارد کند. گاهی با بیش از حد جلو راندن دندان ها این امکان وجود دارد که بعد از برداشتن لوازم ارتودنسی دندان ها به حالت قبل برگردند، پس در این حالت کشیدن دندان ها لازم است. اگر فک بیمار کوچک باشد، دندان های بیمار بزرگ باشد یا اینکه بیمار دارای انواع مال اکلوژن باشد. برای درمان اپن بایت، بهبود بافت و اصلاح خط میانی بین دندان ها نیز کشیدن دندان ها شرط است.