برخی از رایج‌ترین مشکلاتی که نیاز به درمان ارتودنسی دارند، شامل موارد زیر هستند:

سایر مقالات : هزینه ارتودنسی

دندان‌های نامرتب و شلوغ: دندان‌های فشرده یا روی هم افتاده نه تنها ظاهر نامناسبی دارند، بلکه باعث می‌شوند تمیز کردن کامل دندان‌ها دشوار شود. این امر خطر پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهد.

فاصله بین دندان‌ها: در برخی موارد، فاصله زیادی بین دندان‌ها وجود دارد که می‌تواند به دلایل ژنتیکی یا از دست دادن دندان‌ها باشد. این مشکل هم می‌تواند ظاهر دندان‌ها را تحت تأثیر قرار دهد و هم به مشکلات گفتاری منجر شود.

نیش نامناسب (مال‌اکلوژن): در نیش‌های نامناسب، دندان‌های بالا و پایین به درستی روی هم قرار نمی‌گیرند. این مشکل می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد مانند:

بایت عمیق: دندان‌های بالا بیش از حد دندان‌های پایین را پوشش می‌دهند.

بایت معکوس: دندان‌های پایین از دندان‌های بالا جلوتر قرار می‌گیرند.

بایت باز: بخشی از دندان‌های بالا و پایین هنگام بسته شدن دهان به هم نمی‌رسند.

سایر مقالات : التهاب لثه

انواع روش‌های ارتودنسی

برای اصلاح ناهنجاری‌های دندان و فک، روش‌ها و ابزارهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند:

براکت‌های فلزی: رایج‌ترین و قدیمی‌ترین نوع ارتودنسی است که شامل سیم‌ها و براکت‌های فلزی است که روی دندان‌ها نصب می‌شود. این روش به طور مؤثری دندان‌ها را به موقعیت صحیح هدایت می‌کند.

براکت‌های سرامیکی: شبیه به براکت‌های فلزی هستند اما به دلیل جنس سرامیکی، کمتر جلب توجه می‌کنند و بیشتر برای بزرگسالان ترجیح داده می‌شوند.

الاینرهای شفاف (اینویزیلاین): این نوع از ارتودنسی شامل استفاده از الاینرهای پلاستیکی شفاف و متحرک است که برای افرادی که به دنبال روش نامحسوس‌تر هستند، مناسب است. این الاینرها باید به طور مداوم و روزانه استفاده شوند و هر چند هفته یک‌بار تعویض شوند تا به تدریج دندان‌ها را حرکت دهند.

ارتودنسی لینگوال: در این روش، براکت‌ها به جای روی دندان، در پشت آن‌ها نصب می‌شوند. این روش بسیار نامحسوس است .

سایر مقالات : کلینیک دندانپزشکی