ورزش پایین تنه یکی از مهمترین ورزش‌های موثر برای کاهش چربی‌های اطراف باسن و پاها است. همان‌طور که می‌دانید، پزشکان همواره توصیه می‌کنند که یک روز را هم برای ورزش کردن از دست ندهیم و تا جایی که می‌توانیم تحرک کافی داشته باشیم.

داشتن پایین تنه خوش فرم، توپر و در عین حال بدون افتادگی و به طور کلی لاغری در پایین تنه، یکی از موضوعات پرچالش در رسیدن به تناسب اندام است. پایین تنه عضلانی و خوش فرم جذابیت همه افراد به ویژه خانم‌ها را چندین برابر می‌کند.

بنابراین، برای رسیدن به این هدف، هیچ دارو، قرص و دمنوشی به تنهایی عضله‌سازی یا چربی‌سوزی نمی‌کند و تنها راه رسیدن به تناسب اندام، داشتن ورزش، خواب کافی و رژیم غذایی اصولی و مناسب می‌باشد. در این مقاله به معرفی انواع ورزش پایین تنه در خانه می‌پردازیم.

سایر مقالات : کاهش وزن تدریجی

ورزش پایین تنه چه فوایدی دارد؟

داشتن اندام تحتانی قوی و توانا به بهبود وضعیت بدن شما و جلوگیری از آسیب کمک زیادی می‌کند. به علاوه، باعث می‌شود که شما کارهای روزانه خود از قبیل راه رفتن، از پله‌ها بالا رفتن، نفس کشیدن، دویدن و پریدن را آسان‌تر انجام دهید.

جالب است بدانید که پایین تنه مناسب، متابولیسم بدن شما را حتی در حالت استراحت افزایش می‌دهد و بدن شما در این حالت، در مقایسه با سایر افراد کالری بیشتری می‌سوزاند. اگر فردی هستید که به دنبال کاهش وزن است این نکته را در نظر داشته باشید که ساختن ماهیچه‌های قوی به کاهش چربی در بدن شما کمک می‌کند و باعث می‌شود که بدنی لاغرتر در ساق پا، ران، همسترینگ و باسن خود داشته باشید.

ورزش پایین تنه به تقویت عضلات، حفظ تعادل بدن و کاهش کمردرد کمک می‌کند.

علاوه بر مواردی که ذکر کردیم ورزش‌های پایین تنه دارای فواید دیگری هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌نماییم:

تحریک هورمون‌های حیاتی بدن

انجام تمرینات مربوط به پایین تنه به تولید هورمون‌های کورتیزول، تستوسترون و هورمون رشد انسانی(HGH) کمک زیادی می‌کند.

سایر مقالات : لاغری پشت

کورتیزول در متابولیسم نقش مهمی دارد و با افزایش تولید قند خون باعث می‌شود تا چربی‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها به انرژی قابل استفاده تبدیل شوند. همچنین، یک هورمون استروئیدی است که از غدد فوق کلیوی ترشح می‌شود و به بدن کمک می‌کند تا به موقعیت‎‌های استرس‌زا واکنش نشان دهد.

هورمون تستوسترون یک هورمون مردانه است و به بدن کمک می‌کند تا پروتئین‌های عضلانی آسیب‌دیده را ترمیم کرده و ماهیچه‌های اسکلتی قوی بسازد.

هورمون رشد انسانی نیز، باعث رشد عضلات، تقویم سیستم ایمنی و افزایش متابولیسم سلول‌های چربی در بدن می شود.

حفظ تعادل و هماهنگی

همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، ورزش‌های پایین تنه در تعادل بدنی نقش مهمی را ایفا می‌کند. ورزش کردن و انجام تمرینات با هر پا به صورت جداگانه به مرور زمان، عدم تعادل عضلانی در هر فرد را اصلاح می‌کند؛ چرا که شما یاد می‌گیرید از هر دو طرف بدن خود به یک میزان استفاده کنید.

تقویت استخوان‌ها و عضله سازی

انجام تمرینات قدرتی در ناحیه تحتانی بدن به حفظ و تقویت استخوان‌های محکم و پیشگیری از بیماری‌هایی همچون آرتروز، پوکی استخوان و ساییدگی مفاصل کمک زیادی می‌کند.

کاهش دادن دردهای کمری

جالب است بدانید که یکی از علت‌های کمردرد در افراد ضعف عضلانی پایین تنه می‌باشد. برای تقویت و بهبودی کمردردهای مزمن، پزشکان در اکثر موارد انجام ورزش‌هایی را توصیه می‌کنند که به عضلات باسن، لگن، چهارسر ران و به طور کلی پایین تنه مرتبط هستند.